dinsdag 19 oktober 2010

The worst hotel in the world

Eerst ga ik verschillende hotels verzamelen. Ik zal boeken, websites, kunstwerken, etc. opzoeken. Mijn eerste vondst was "The worst hotel in the world, The Hans Brinker Budget Hotel Amsterdam". De titel zegt eigenlijk al alles. Het is één van de goedkoopste, vuilste, gewoon het slechste hotel in de wereld. En dat in Nederland. Omdat dit niet zo ver is, zal ik mijn uiterste best doen om er eens naartoe te gaan. Ik heb enkele degoutante, grappige en vooral opvallende foto's ingescand.

Het boek



Reclame volgens het Hans Brincker Budget Hotel:

 


De huurders:



Hun trots op vreemde dingen:


Reacties van huurders:


Toch is het hotel zeer ecologisch(!):



Mijn favoriete reactie:
“I woke up and had the distinct feeling that someone had been in my room.”
- Derek, Ohio.

Het is vreemd dat een hotel als deze zoveel "positieve" reclame kan maken! Ze zijn trots op hun slechte kwaliteiten. Al bij al heeft het wel iets unieks.

woensdag 13 oktober 2010

Start

Voor de opdracht "Toevalligheid van een kamer" heb ik me voorgenomen om een soort reportage te maken over hotelkamers. Waarom? Omdat het een kamer is waar je een dag, een week, een maand of misschien zelf langer kan logeren. Maar het speciale is, je hebt geen idee wie er voor jou in die kamer geweest is, wat hij/zij daar gedaan heeft. Niemand denkt daar bij na. Je weet ook niet welke persoon er na jou zal komen. Ik vind dat een toevalligheid. Ik ga de komende maanden verschillende kamers proberen te bezoeken en er foto's van nemen. Want ik vind dat alle hotels iets gemeenschappelijk hebben. En dat is in mijn ogen geen toeval. Elk hotel wilt zijn klanten zo goed mogelijk ontvangen.. Of misschien net niet? Dat ga ik onderzoeken aan de hand van boeken, films etc.